Wat is BB cream?

Posted: oktober 5, 2014 By:

Wat is bb cream

Najaarstrend; zomers kleurtje in de winter!

De beautytrend van afgelopen jaar was zeker de BB cream, de perfecte kruising tussen huidverzorging en make-up.  Aankomende winter is dit weer de beautytrend. Maar wat is een BB cream eigenlijk?

Wat is BB cream?

BB cream staat voor Blemish Balm of Beauty Balm en wordt in de volksmond ook wel een crème met een kleurtje genoemd.  Het is een  “alles in een” crème. Dit is omdat het een sunblock, foundation en moisturizer zou zijn. De BB cream zou verzorgend, hydraterend, beschermd en camouflerend zijn.
Maar is dit ook echt zo? De ene BB cream is namelijk niet de andere BB cream.

Er zijn veel soorten BB cream. De crème die bij je past zal afhangen van je levensstijl en huidtype. De bescherming in de BB cream is te vergelijken met een normale crème. Er zit een lichte factor in maar niet genoeg om het gezicht de gehele dag van bescherming te voorzien.  De BB cream geeft ook aan verzorgend en hydraterend te zijn. Dit is helemaal correct. Alleen in welke mate? Het hoofddoel van de BB cream is om de huid licht te camoufleren, om het gezicht een tintje te geven. Voor een droge/normale huid is het dus niet voldoende om alleen de BB cream aan te brengen.

De BB cream is vaak minder compact en zwaar dan een foundation.  De huid wordt minder afgesloten waardoor de huid beter kan ademen.

Kortom het is een welkome aanvulling op je dagelijkse beautyroutine, maar is geen vervanging voor de andere verzorgingsproducten!

BB cream: Tip van Care for Beauty
Gebruik door de weeks de BB cream om de huid goed te laten ademen en tot rust te komen. Gebruik in het weekend de foundation waardoor je een feestelijkere look creëert. Hierdoor geef je de huid door de weeks meer rust, wat de huid de kans geeft om te herstellen.

BB cream bestellen?
Via schoonheidssalon care for beauty kan je BB cream bestellen. Neem gerust contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Meer over BB cream
Cenzaa heeft drie prachtige BB cream tinten. Cenzaa heeft als extra toevoeging dat het ook de huidveroudering tegengaat. Meer informatie »

Lees op beautyspots.nl een recensie van de BB cream van Cenzaa. Lees de recensie »

AUTHOR

Marlon

All stories by: Marlon