SPROETEN.. een van de zeven schoonheden.

Wist je dat sproeten een van de zeven schoonheden zijn? Je mag er daarom ook best trots op zijn. Sproeten zijn op het moment een echte trend, het is natuurlijk, persoonlijk en geeft een lieve uitstraling. Maar hoe ontstaan sproeten en wat zijn het?

In de zomer zie ik veel sproeten op mijn gezicht, terwijl ze in de winter amper tot slecht te zien zijn. Sproeten zijn een ophoping van melanine. Dit is een stof die onze huid maar ook onze haren en ogen een kleur geven. De zon triggert door de zonnestralen de melanine waardoor we bruiner worden maar dus ook sproeten krijgen. Sproeten zijn ophopingen van melanine.

Persoonlijk vind ik sproeten erg leuk! Soms zie ik mensen welke mooie sproeten hebben maar er met make-up verkeerd mee omgaan. Daarom heb ik een paar make-up tips voor je.

FOUNDATION
Wanneer je sproetjes hebt kan het vinden van de goede foundation tint een behoorlijke opgave zijn. Je kan beter geen foundation kiezen die veel te licht is maar probeer een kleur te vinden die tussen je huid en sproeten zit. Je krijgt hierdoor een grauwe gloed over je sproeten. Breng de foundation ook niet te dik aan.
Wil je wel foundation op maar niet over je sproeten? Haal de foundation naderhand met een nat wattenstaafje van de sproeten af.

BRONZER
Wil je na de aangebrachte foundation een bronzer aanbrengen? Dit is geen probleem maar let wel op de tint van de bronzer. Het mooiste is om een wat koudere bronzer te pakken. Vaak hebben dames met sproeten een warmere ondertoon in de huid, wanneer je dan ook een warme bronzer aanbrengt vervagen de sproeten. (of je moet dit natuurlijk willen)

LIPPEN
Heb je veel sproetjes op je lippen? Breng een lipliner over de gehele lippen aan, hierdoor komen de sproeten minder snel door een lipstick/gloss heen. Mogen je sproeten juist gezien worden? Dan is het mooi om een lipgloss aan te brengen zonder kleur. Hierdoor vallen ze extra op!

ZOMERTIP
Een huid met sproeten verbrand over het algemeen wat sneller. Smeer daarom je huid goed in met minimaal factor 30!

AUTHOR

Marlon Van Dijk

All stories by: Marlon Van Dijk