Heb ik de juiste producten?

Vaak wordt er in de salon gevraagd waarom er een ruim prijsverschil is in gezichtsproducten. Een dure creme betekent niet per definitie de beste creme. Maar er zit duidelijk verschil tussen een product van 10 euro en bijvoorbeeld 25 euro. Het verschil leg ik je uit.

Een reiniging, serum, creme of masker bestaat uit verschillende ingredienten. Dit zijn vulmiddelen en actieve werkstoffen. Vulmiddelen zorgen ervoor dat het product fijn ruikt, smeert en voelt maar ook langer houdbaar blijft. Actieve werkstoffen zorgen voor de huidverbetering. Je werkt dus aan een betere huid. De actieve werkstoffen zijn per product verschillend. Dit hangt van het doel van het product af.

Maar wat is nou het verschil tussen een product van de drogisterij, parfumerie of schoonheidssalon? Het verschil zit hem in de actieve werkstoffen.

Een drogisterij product is voorzien van 3 a 4 procent aan actieve werkstoffen. Een parfumerieproduct is voorzien van 5 a 7 procent aan actieve werkstoffen. De prijs zegt dus in dit geval niet veel. Een huidverbeterend salon merk is voorzien van 12 tot 14 procent aan actieve werkstoffen. Dit is dus ruim 3 a 4 keer meer. Het verschil is wel dat sommige salons geen huidverbeterend merk hebben, dan zijn de actieve werkstoffen tussen de 3 en 7 procent. Dit is voornamelijk de reden van het prijsverschil en kwaliteit van producten.

Schoonheidssalon Care for Beauty maakt gebruik van het huidverbeterende merk Cenzaa. Dit is een Nederlands merk, welke dierproefvrij, parabeenvrij en natuurlijk is. Cenzaa is een huidverbeterend merk en voorzien van actieve werkstoffen tussen de 12 en 14 procent.

Wilt u meer informatie of huidverbetering voor uw huid? Lees meer in mijn eerder geschreven blog huidverbetering of neem contact op voor een gratis intake gesprek en huidanalyse.

AUTHOR

Marlon Van Dijk

All stories by: Marlon Van Dijk