Hoe krijg ik mooie wenkbrauwen?

mooie wenkbrauwen

De wenkbrauw

Aankomende winter draait het voornamelijk om de wenkbrauw. De wenkbrauw is de trend van deze herfst en winter. De wenkbrauw is de blikvanger van het gezicht, dus is het geen onnodige luxe om te weten hoe je mooie wenkbrauwen krijgt.

De pincet

Investeer allereerst in een goede pincet. Een goede pincet kost vaak net wat meer, maar een goede pincet gaat meerdere jaren mee. Om het beste resultaat te bereiken, kies dan voor een pincet met een aflopend punt die met de hand geslepen is. Deze pincet weet zelfs de haast onzichtbare en fijnste haartjes te pakken. Om mooie wenkbrauwen te krijgen is hygiëne is ook erg belangrijk als je epileert. Zorg er daarom voor dat de pincet gereinigd is, eventueel met alcohol. Je trekt tenslotte haartjes uit de huid.

Weg met de vergrootspiegel!

Veel mensen, waaronder ik eerst ook, epileren met een vergrotende spiegel. Dit om de haartjes beter te kunnen zien. Maar denk je dat die spiegel waar je iedere porie en ieder haartje mee ziet het beste zicht op je wenkbrauwen geeft? Think again.

Omdat de spiegel vergroot, zie je niet het geheel. Hierdoor krijg je een vertekend beeld. Pak voor mooie wenkbrauwen daarom een normale spiegel die niet vergroot. Hierdoor kun je beter het geheel zien, waardoor je de goede vorm van je wenkbrauw kunt bepalen.

Tweelingen?

Je wenkbrauwen zijn geen tweelingen maar zusjes. Dit betekent dat ze veel op elkaar lijken, maar niet hetzelfde zijn. Zorg er voor dat wanneer je aan het epileren bent je niet te veel haartjes weghaalt. Dit komt doordat mensen aan beide kanten de gelijke hoeveelheid haartjes weg halen. Waardoor je wenkbrauwen misschien nog meer ongelijk zijn. Kijk daarom naar het totale plaatje voor je beide wenkbrauwen gaat epileren.

Ze spreken niet

Bij veel mensen zijn de haartjes van de wenkbrauwen lichter dan het hoofdhaar. Hierdoor krijg je een minder sprekend gezicht. Om een perfecte wenkbrauw te creëren zorg dan dat de wenkbrauwen dezelfde kleur of zelfs een tint donkerder hebben. Dit kan je thuis zelf doen met behulp van een wenkbrauwpotlood of poeder, maar ook bij de schoonheidsspecialiste door middel van verven.

Help mijn wenkbrauwen zijn te dun!

De trend van 2014 is volle wenkbrauwen. De trend een paar jaar geleden was hoe dunner hoe mooier. Hierdoor zijn veel wenkbrauwen over-geëpileerd. Er zijn meerdere opties om te proberen om dikkere wenkbrauwen te krijgen. Er is mij tijdens de wenkbrauwstyling cursus verteld dat pure zoete amandelolie een goede oplossing is. Ik heb hier nog geen ervaringen mee, maar het is het proberen waard! Dit koop je in de natuurwinkels. Ook zijn wenkbrauwextensions een optie. Hier worden haartjes op de wenkbrauwhaartjes geplaatst.

Het 3-punten systeem

De perfecte wenkbrauw van 2014/2015 heeft het 3-punten systeem. Dit kan je zelf thuis meten door met een potlood of een ander voorwerp 3 lijnen te trekken. De eerste lijn houd in waar de wenkbrauw zou moeten beginnen. Om dit te bepalen plaats je het potlood recht omhoog tegen de binnenneus. Hier zouden de wenkbrauwen moeten beginnen. Na 2/3 van de wenkbrauw moet het hoogste punt zitten. Dit meet je door het potlood tegen je neusvleugel schuin omhoog te houden. Het potlood moet over de pupil naar de wenkbrauw liggen. Kijk daarom recht vooruit als je dit doet. Het eindpunt wordt bepaalt door het potlood bij de neusvleugel te houden. Deze moet via de ooghoek naar de wenkbrauw liggen. Dit is het eindpunt van de wenkbrauw.

wenkbrauw mooi krijgen

Welke vorm past bij het gezicht?

Bij elke vorm gezicht past een type wenkbrauw. Ik heb daarom een plaatje bijgevoegd. Bij elk gezicht zijn twee type wenkbrauwen gezet. De linker past minder goed bij het gezicht dan het rechter wenkbrauwtype.

wenkbrauwen

Vragen over wenkbrauwen?

Heeft u vragen over de wenkbrauwen of over andere onderwerpen? Neem dan gerust eens contact op. Dit kan via het contactformulier of via het telefoonnummer dat u op deze pagina vindt. Daarnaast kunt u mij ook altijd benaderen via Facebook.

AUTHOR

Marlon

All stories by: Marlon