Shapen met make-up

Posted: januari 5, 2015 By: Comment: 0

Contouren

Komt het je bekend voor dat je in tijdschriften kijkt en bij de vrouwen de contouren van het gezicht zo goed ziet?  Ik wil je graag wat tips geven om bij jezelf de contouren duidelijker naar voren te halen.

Allereerst heb je een foundation nodig die lichter is als je eigen huidskleur en een foundation die iets donkerder is. Zorg er voor dat het niet te donker wordt want dan krijg je een soort maskereffect. Nooooo! 

Door middel van de twee tinten kan je diepte creëren waardoor je de sterke punten accentueert maar, je camoufleert ook de minder goede punten van het gezicht. Tijdens het shapen is het belangrijk dat je de botstructuur van je gezicht aanhoudt; bijvoorbeeld je jukbeenderen, kaaklijn, neus, voorhoofd en kin. Je kunt met het shapen optisch een smallere neus, langer gezicht, hogere jukbeenderen of een strakkere kaaklijn creëren.

Vind je foundation te zwaar voor het shapen? Pak dan een basis foundation en perfectioneer deze met een donkere en lichte poeder.

shapen make up

Oplichten van je gezicht

Trek een rechte streep over je neus en trek deze door tot op het voorhoofd. Zorg ervoor dat je voorhoofd voor een groot deel wordt meegenomen. Belangrijk is om strak onder de wenkbrauw een highlight te maken. Hierdoor word je blik frisser en maken je ogen optisch groter.  Maak vervolgens een rond balletje op je kin. De laatste stap is om de jukbeenderen te accentueren. Licht het laatste deel van de jukbeenderen op.  Hierdoor komen de jukbeenderen meer naar voren.

Schaduwen

Na het highlighten van het gezicht ga je een schaduw in het gezicht aanbrengen. Belangrijk is om deze onder de jukbeenderen toe te passen. Maak het gedeelte bij je slaap, haargrens, zijkanten van de neus en kaaklijn donkerder. Hierdoor creëer je strakkere lijnen en verdoezel je de onderkin. Vergeet het kuiltje onder je lippen niet. Hallo vollere lippen! Door de jukbeenderen donker aan te zetten en te eindigen met highlighten krijg je een super effect waardoor je gezicht smaller lijkt!

Wanneer je naar je idee al een te opvallend onderdeel in je gezicht hebt, kan je deze stap overslaan of met de donkere tint camoufleren..

gezicht shapen

Succes met het shapen!

AUTHOR

Marlon

All stories by: Marlon