Heb ik een gevoelige huid?

Posted: februari 14, 2015 By: Comment: 0

gevoelige-huid-1

Komt het u bekend voor dat u een goede huid had maar dat het de laatste tijd gevoeliger is?

De helft van de Nederlanders heeft namelijk een gevoelige huid. Zonder dit eigenlijk zelf te weten. De huid is vaak voorzien van roodheid, bultjes en/of  vlekjes.

Een gevoelige huid kan aan verschillende factoren liggen. Het kan zijn dat het een aandoening is, allergie voor de cosmetica, de huid teveel cosmetica opgebracht krijgt maar het meest voorkomende probleem is dat de huid ongeschikte huidverzorgingsproducten toegediend krijgt!

Help! Het is belangrijk om erachter te komen wat de oorzaak is.  Begin met het vermijden van parfum, alcohol en parabenen.

Reinigen, voedend, reinigen!

Bij een gevoelige huid is voeden en reinigen erg belangrijk. Vermijd daarom zoveel mogelijk ‘rommel’ producten. Soms staat er op de verpakking ‘hypoallergeen’ of ‘dermatologisch getest’  Hypoallergene producten geven wel wat minder irritatie maar dit wordt helaas niet gegarandeerd. Dermatologisch getest betekend alleen maar dat het getest is. Helaas wordt er niets over de uitslag verteld. Het zegt dus vrij weinig!

Breng s’ ochtends en s’avonds de milk en lotion aan. Reinigen is een belangrijke stap, het zorgt voor het zuiveren en terug vinden van de balans in uw huid. Na uw gezicht gereinigd te hebben met de milk sluit deze dan altijd af met een lotion. Dit is een belangrijke stap; het haalt de laatste vuilrestjes weg maar neutraliseerd uw huid weer.  Sluit de reiniging af met een serum en gezichtscreme.

Vergeet overdag de zonnebrand niet, ookal is de zon niet zo heel fel. Vermijd andere producten zoveel mogelijk. Dit kan de huid pas weer aan als het wat rustiger is.

Heeft u vragen over uw huid of uw huidtype? Neem dan vrijblijvend contact op met Care for Beauty.

AUTHOR

Marlon

All stories by: Marlon