11 Tips voor een mooie huid

Wat kunt u eraan doen om een gezonde, stralende en mooie huid te krijgen en / of te behouden? In dit blog geef ik u tips voor een mooie huid.
Naast een schoonheidsbehandeling en de reguliere reiniging en verzorging van uw huid spelen nog meer zaken een grote rol voor een stralende huid. Ze zeggen immers niet voor niets: “schoonheid komt niet alleen van buiten maar ook van binnen”.

Tip 1: 
Goede nachtrust bevordert een mooie huid

Voldoende nachtrust is erg belangrijk voor uw lichaam én huid. Tijdens de slaap is het lichaam bezig met het afbreken van afvalstoffen en het vernieuwen van de cellen. Ook wel schoonheidsslaap genoemd. Daarom is het erg belangrijk dat u voor het slapen uw gezicht goed reinigt, en een goede voedende (natuurlijke) crème of masker op uw huid aanbrengt.

Tip 2: Voldoende vocht

Drink 2 tot 3 liter water per dag. Dit is goed voor de doorbloeding van de huid. Het zorgt voor een gladde huid, fijnere poriën, betere ontgifting en meer elasticiteit. Als u water te “saai” vindt kunt u hier een stukje limoen of citroen aan toevoegen. De bijkomstigheid is dat het zuiverend werkt!

Tip 3: Non-alcohol

Drink koffie en alcohol met mate. Teveel koffie en wijn verwijden de aderen, waardoor u grovere poriën krijgt. Niemand wil diepe rimpels of alcoholacne hebben. Drink met mate.

Tip 4: Bewust eten ten behoeve van uw huid

Het lichaam moet met essentiële voedingsstoffen verzorgd worden. Dit kan men het beste bereiken door zo vezelrijk en zo natuurlijk mogelijk te eten. De voorkeur gaat uit naar onbewerkte natuurlijke voedingsmiddelen. Je verzorgt de huid dan met essentiële vitaminen, mineralen, enzymen en aminozuren. Deze laatste worden ook wel de bouwstenen van het leven genoemd. Deze voedingstoffen zijn van belang voor de celvernieuwing, stevigheid, en elasticiteit van de huid.

Tip 5: Stoffen

Vermijd parabenen, hormoonkuren of crashdiëten. Ze blijven op den duur niet zonder gevolgen, Ze hebben bijwerkingen wat voornamelijk aan uw huid te zien is.

Tip 6: Natuurlijke producten

Wees bewust welke stoffen er in uw producten zitten. Gebruik natuurlijke producten. Natuurlijke producten bevatten geen toegevoegde parfums, parabenen en paraffineoliën.

Tip 7: Beweging

Veel beweging in de buitenlucht. Verse lucht zorgt voor vers zuurstof waardoor u zich beter voelt. Door de beweging zorgt u ervoor dat uw huid goed doorbloed wordt en strak blijft.

Tip 8: Ontspanning

Ontspanning en lachen is goed voor iedereen en houdt je jong. Zorgrimpels of lachrimpels bepaal je dus zelf. Depressies, ontevredenheid en stress laten zichtbare sporen na op de huid.

Tip 9: Niet roken

Niks laat de huid sneller verslechteren en verouderen als nicotine. Nicotine zorgt voor een tragere doorbloeding waardoor de huid niet alle voedingstoffen binnenkrijgt. Een rokershuid ziet er meestal rimpelig en grauw uit.

Tip 10: Bescherming

Bescherming van buitenaf is belangrijk voor de huid. Zorg daarom dat uw huid altijd beschermd is. Gebruik hiervoor (natuurlijke) zonnebrandcrème om de schadelijke werking van zonnestralen enigszins tegen te gaan. Na de zon heeft uw huid extra hydratatie nodig. Bij voorkeur een (natuurlijk) masker of een voedende crème.

Tip 11: Schoonheidsbehandeling voor een stralende, mooie huid

Het is erg belangrijk om naar een schoonheidsspecialiste eens in de 4/8 weken te gaan. Uw schoonheidsspecialiste bekijkt uw huid, en voegt aan uw huid toe wat u te kort komt. Uw huid heeft op zijn tijd een boost nodig.

AUTHOR

Marlon

All stories by: Marlon