HELP ik heb pigment!

Steeds meer mensen krijgen pigmentvlekken in hun gezicht. Dit zie ik ook veel terug in de salon. Maar wat is pigment nou eigenlijk?

Pigment is een kleurstof die ook wel melanine wordt genoemd. Het zorgt voor kleur aan je haren, huid en iris van je oog. Pigment heeft als functie dat het je huid beschermt tegen UV-straling. Als je de huid lang blootstelt aan UV-straling dan verkleurd je huid donkerder. Teveel zon is alleen niet gezond. Een overdosis UV straling zorgt ervoor dat je huid sneller veroudert, maar je hebt ook meer kans op huidkanker. De cellen kunnen door teveel UV-licht in de war raken. De melanine gaat dan ophopen waardoor je donkere vlekken krijgt, oftewel pigment vlekken. Zorg daarom voor een goede gezichtsbescherming.

Uiteraard zijn er meerdere factoren die pigmentvlekken kunnen veroorzaken.
Dit zijn onder andere:
+ De erfelijke factoren
+ Hormonale invloeden bijv. zwanger of anticonceptie pil
+ Medicatiegebruik

Van veel klanten krijg ik de vraag hoe kom ik van de pigmentvlekken af of hoe worden ze minder zichtbaar? In de salon bieden we een mooie kuurbehandeling aan. Tijdens deze kuurbehandeling wordt er gewerkt met intensieve glycolfruitzuren. Glycolzuur wordt vanwege zijn zeer kleine moleculaire grote het meest toegepast in peelings en anti-age producten. Het heeft het vermogen om diep in de lederhuid door te dringen om het beste resultaat te behalen.

Wat is glycolzuur?
Glycolzuur verweekt de kleefstof tussen de dode huidcellen in de opperlaag. De dode huidcellen laten hierdoor gemakkelijker los(peeling). Bij een scrubbehandeling wordt 1 laag verwijderd. Maar bij deze fruitzuurbehandeling worden 4 tot 7 laagjes dode huidcellen verwijderd. De pigmentvlekken worden hierdoor minder zichtbaar of verdwijnen volledig! De huid zal er egaler en vitaler uit gaan zien.

Een leuke bijkomstigheid van deze kuur is dat rimpels ook zichtbaar verminderen.
Wilt u meer informatie of een kuurbehandeling boeken?
www.saloncareforbeauty.nl
info@saloncareforbeauty.nl

AUTHOR

Marlon Van Dijk

All stories by: Marlon Van Dijk