HET bekende blauwe blikje!

nivea

 

Wie herkent dit blauwe potje niet? HET blauwe blikje van nivea. Veel mensen zijn met deze creme opgegroeid of hebben het wel zien staan in de badkamer.

Wanneer je een droog gezicht had werd er een beetje nivea aangebracht en na een paar minuten was de droogheid en/of jeuk weg. Sommige mensen noemen het ook wel het wondermiddeltje voor schaafplekken, eczeem, zonbeschadiging, jeuk of wondjes. Toch zijn er steeds meer discussies over het blauwe blikje. Specialisten en dermatologen vinden het juist geen wondermiddeltje en waarschuwen juist! Maar waarom?

Dit ga ik, als beautyexpert, jullie uit leggen.

Nivea

Zoals je op de foto kan zien zitten er veel ingredienten in. Veel moeilijke woorden welke je waarschijnlijk niets/tot weinig zeggen. De ingredientenlijst is opgebouwd in volgorde van toegevoegde stoffen. Als eerste staat er water. Het betekent dus dat water het meest is toegevoegd in dit product. Daarna staat paraffinum Liquidum. Ik krijg al jeuk bij de naam! Paraffine is een minerale olie. Een minerale olie is afkomstig van aardolie. Door deze goed te verhitten wordt ontstaat er een minerale olie. Het is dus geen natuurlijke stof. Dit houdt in dat het niet de huid kan binnendringen. Wanneer je de creme dus aanbrengt blijft er een laagje op de huid liggen. Dit herken je door het vette gevoel nadat je de creme hebt aangebracht.

Wanneer je een product met minerale olie dagelijks aanbreng beschermt het de huid omdat het vocht in de huid redelijk op pijl blijft en moeilijk weg kan door het afgestikte laagje. Heb je het dus warm dan kan de huid het vocht niet kwijt en krijg je te maken met vochtbultjes. De huid denkt door de creme ook goed verzadigd en gevoed te zijn (tenwijl dit helemaal niet zo is!) Dit kan op langer termijn zorgen voor (grote) huidproblemen. Je huid raakt in de war, krijgt moeite met zichzelf te beschermen en de Paraffine liquidum lost de eigen huidbarriere op.

Let daarom op wanneer je een product koopt dat er geen Paraffine liquidum in het product is toegevoegd. Je krijgt een vele mooiere, frissere, gevoede en gezonde huid. Gebruik producten waar natuurlijke olieen in verwerkt zijn. Deze olie sluit de huid niet af en dringt goed door in de huidbarriere.

Tip: Zie je hoog op de ingredientenlijst de volgende namen staan?
Besef je goed welke effecten dit op langer termijn kan hebben en misschien kunt vervangen voor een natuurlijke creme.
Vaseline, White mineral oil, white oil, Paraffinum liquidum, Liquid Paraffin, Parafin oil, Liquid petrolatum.

 

Eigen ervaring:
Sommige klanten welke overstappen van minerale olieen naar de natuurlijke creme’s van Cenzaa krijgen een lichte reactie. Ze denken dat de creme niet goed is voor hun huid of er niet tegen kunnen. De symptomen zijn: huid is gevoeliger, ziet er iets roder uit, kleine bultjes en soms wat jeuk. Dit heeft niets te maken met niet tegen de producten te kunnen maar het is juist het “afkick” proces van de minerale olieen. Na een maand toch door te zetten met de producten zie je duidelijker verschil in de huidstructuur. Het wordt ineens echt gevoed + Cenzaa producten zijn geconcentreerd met 13 tot 15% aan werkstoffen. Terwijl creme’s in de winkels maar 5% bevatten. Je begint nu pas echt met het voeden en beschermen van de huid zonder schadelijke stoffen!

PURE HUIDVERBETERING

Heb je vragen of wil je graag goed voor de huid zorgen? Je bent welkom in de salon voor een huidanalyse of gezichtsbehandeling!

Beautylove Marlon

AUTHOR

Marlon Van Dijk

All stories by: Marlon Van Dijk