Gaat u zonbewust op vakantie?

Posted: juli 10, 2016 By: Comment: 0

Wie houdt er niet van om lekker bruin terug te komen van vakantie? Toch zijn steeds meer mensen bang en huiverig voor de zon. Je ziet op het strand steeds meer mensen onder een parasol zitten of met hoge factor smeren. Ik wil u graag wat tips meegeven voor op vakantie!

Wist je dat..

..Het beste is om je lichaam en gezicht om de 2 uur te voorzien van een factor?
Dit komt omdat je gaat zwemmen, zweten en bewegen. Hierdoor wordt de factor minder en is de kans op verbranding verhoogd.


..We opknappen van de zon?

Door de zon maakt ons lichaam vitamine D aan. Hierdoor wordt onze botstofwisseling, spierfunctie, alvleesklier en immuunsysteem versterkt!


..De gemiddelde Nederlander veel te lage factoren gebruikt?

De meeste mensen denken hoe hoger de factor hoe minder bruin ik wordt. Dit is gelukkig een fabel! Door niet de juiste factor te gebruiken verbrand je sneller, waardoor je sneller vervelt. Weg mooie bruine kleur! Met een factor gaat het geleidelijk en heb je er heel veel napret van! Neem dus geen risico en gebruik minimaal factor 30!


..Zonnebrand de zontijd verdubbeld?

Wanneer je SPF 30 aanbrengt je 30x zo lang in de zon kan zitten voor je verbrand?
De SPF hoogte verdubbeld dus het aantal keer hoe lang je in de zon kan zitten. Vb. Ik begin na 5 minuten te verbranden wanneer ik me niet heb ik gesmeerd. Ik gebruik nu factor 50 dus kan ik 50 x 5 minuten in de zon zitten.


..Je door zonnebrand te gebruiken huidveroudering tegengaat?


.. Je het beste 30 minuten voor je de zon in gaat de zonnebrand aan kan brengen?

Ik wens je heel veel zonplezier & een fijne vakantie!

Liefs Marlon

AUTHOR

Marlon Van Dijk

All stories by: Marlon Van Dijk