Nagels lakken: in 8 stappen mooie nagels

Posted: maart 5, 2015 By: Comment: 0

mooie nagels lakken

Het is belangrijk om uw nagels goed te verzorgen, ook als ze worden voorzien van een nagellak.  Dit om beschadigde nagels te voorkomen. In deze blog leest u hoe u in een paar stappen verzorgde en mooi gelakte nagels creëert.

Benodigdheden voor het lakken van nagels

  • nagellakremover (zonder aceton)
  • manicurebakje lauw water
  • vijl
  • bokkenpoot
  • basecoat
  • nagellak
  • topcoat
  • nagelriemolie
  • handcrème

Stap 1 Nagels reinigen

Het reinigen van de handen is belangrijk. Was uw handen en verwijder de restanten nagellak met nagellakremover.

Stap 2 Vorm vijlen

Vijl uw nagels in de gewenste vorm.  Zorg ervoor dat u de vijl in een hoek van 90 graden op de nagels houdt, dit voorkomt beschadiging in de nagellaagjes.

Stap 3 Voeding

Om uw nagels en nagelriemen te voeden kunt u uw handen in een manicurebakje doen met lauw water. Aan dit lauwe water voegt u een klein scheutje nagelolie toe. Laat uw nagels ongeveer 5 minuten weken.

nagels mooi lakken

Stap 4 Nagelriemen

Nadat uw nagelriemen verzacht zijn door het manicurebadje kunt u met een bokkenpoot uw nagelriemen zachtjes iets naar achter duwen. Pas op dat u de nagelriemen niet beschadigt. Maak vervolgens uw nagelplaat vetvrij door de nagellakremover.

Stap 5 Basecoat

De naam zegt het al, de basis nagellak. Deze zorgt voor de bescherming van uw nagels maar ook voor de hechting van uw nagellak met de nagelplaat. Belangrijk dus om nagels mooi te lakken.

Stap 6 Mooie nagels lakken

Wanneer de basecoat goed is opgedroogd kunt u beginnen met lakken. Als u de nagels mooi wilt lakken dan is het belangrijk dat u niet te snel en te dik lakt, hierdoor kunnen luchtbellen of ongelijke dekking ontstaan.

Trend voorjaar: zachte frisse tinten

Trend zomer: felle opvallende kleuren

Belangrijk is om maximaal 5 banen te maken over de nagel. Begin hierbij in het midden.  Nadat u alle 10 de nagels heeft voorzien van een dunne laag nagellak, lakt u nogmaals alle nagels.

nagels lakken

Stap 7 Topcoat

Wanneer de lak bijna is opgedroogd kan de topcoat worden aangebracht. De functie van de topcoat is bescherming van de lak. Hierdoor blijft uw nagellak langer zitten. De nagels blijven langer mooi.

Stap 8 Afsluiting

Breng nagelriemolie op de nagelriemen aan. Masseer deze in en sluit de mini manicure behandeling af met een handcrème.

Tip: voorzie uw nagels meerdere keren per week van nagelolie. Dit om uw nagels te blijven voeden en het voorkomt uitgedroogde nagelriemen!

 

AUTHOR

Marlon

All stories by: Marlon