Fruit voor je huid

Volgens de voedingswijzer moeten we 2 stuks fruit per dag eten. We weten dat het erg gezond voor je is, maar weten we ook wat het met onze huid doet? En wat heeft het voor  een werking hierop? Ik heb mezelf hier eens in verdiept en kan je hopelijk overhalen om elke dag minimaal 1 stuk fruit te eten om zo een stralendere huid te krijgen!

Avocado

Wist je dat avocado veel antioxidanten en de meeste vitamine E bevat? Anti oxidanten beschermen de invloeden van buitenaf, en vitamine E werkt huidherstellend. Avocado helpt de huid om soepel te blijven en gaat de huidveroudering tegen omdat het een rol speelt bij de vernieuwing van de huidcellen.

Mango

Mango is niet alleen een lekkere vrucht maar is ook nog eens gezond en doet je huid veel goed. De mango bevat veel vitamine C en A en is rijk aan antioxidant. Een belangrijk ingrediënt van de mango is beta-caroteen dat helpt dode huidcellen te verwijderen, de huidcellen te vernieuwen en gaat zo huidveroudering tegen. Verder herstelt de mango de elasticiteit van de huid.

Ananas

Ananas bevat een enzym bromelaine dat deel uitmaakt van veel medicijnen voor de huid. Het gaat fijne lijntjes tegen en werkt desinfecterend. Een ananas is rijk aan vitamine, mineralen, ontstekingsremmend en drijft vocht af! Geniet van de frisse smaak!

Citroen

Wist je dat de citroen buiten de grote hoeveelheid vitamine C ook een reinigende werking heeft? Neem ’s ochtends een glas water met een halve uitgeperste citroen, dit heeft een ontgiftende werking op de lever. Het is een kleine moeite en je huid zal er na een tijdje frisser en stralender uit gaan zien.

Appel

De appel heeft een aantal positieve eigenschappen voor je gezondheid en je huid. De appels met de meeste antioxidanten zijn de Granny Smith of Red Delicious. Pak deze dan ook bij voorkeur. Zo helpen de antioxidanten in deze appels je huid te verstevigen en elastisch te houden. Eet ze bij voorkeur met schil, wel heel goed wassen of voor biologisch kiezen.

Banaan

Een banaan bevat vitamine A, B en E, kalium, ijzer, magnesium. De vitamines en mineralen en de natuurlijke vetten die de banaan bevatten, hebben anti-verouderend effect. Wie wil dat nou niet?

Geniet elke dag met een dubbel doel van je stuk fruit! Je huid weerspiegelt wat je eet!

Eet smakelijk!

Beautylove,

Marlon van Dijk

AUTHOR

Marlon Van Dijk

All stories by: Marlon Van Dijk