Welke type mascara borstel past bij jou?

mascara

Natuurlijke wimpers – Silicone of rubberen borstel
Je ziet de laatste jaren steeds meer rubberen of silicone mascaraborstels. De borstel wordt van weinig mascara voorzien zodat je een natuurlijk effect behoudt en toch mascara op hebt!

Volume wimpers- dikke borstel
Sommige merken hebben een hele dikke mascaraborstel. De borstel neemt veel mascara op waardoor je snel en gemakkelijk volume creeert.

Extra volume wimpers – 2 soorten mascara
Wanneer je extra volume wimpers wilt kan je eerst een witte volume mascara aanbrengen. Laat deze even drogen en breng vervolgens een mascara (voorzien van een dikke borstel) aan. Zet de borstel tegen de wimperaanzet en duw deze zigzaggend door de wimpers heen.

Gekrulde wimpers – Mascara borstel met C krul
Wanneer je rechte wimpers hebt en er graag een krul in wilt hebben wordt een mascara met een C krul aangeraden. De borstel lift hierdoor de wimpers en buigt ze in de goede vorm. Vind je het effect te weinig? Dan geef ik je als tip om een wimperkruller erbij te gebruiken.

Korte wimpers – Dunne mascara borstel
De onderwimpers zijn vaak wat lasting om deze te voorzien van mascara. Het is daarom logisch dat je een klein borsteltje gebruikt. Wanneer de borstel groot is, heb je meer kans op vlekken onder de wimpers.

Lange wimpers – Gespreide borstel
Wil je zoveel mogelijk lengte creeeren dan is een mascaraborstel waarbij de haartjes wat breeder uit elkaar staan ideaal! De borstel zorgt voor lengte en definitie, maar niet voor volume!

 

Beauty weetje!
Mascara is ongeveer 3 maanden houdbaar. Wanneer de mascara wordt geopend komt er lucht bij, hierdoor ook bacterien. Wees daarom secuur met de houdbaarheid van mascara en voorkom geirriteerde ogen of zelfs een oogontsteking!

 

AUTHOR

Marlon

All stories by: Marlon