Botox en filters zijn niet meer weg te denken uit de huidige cosmetische wereld.  Om de stap laagdrempeliger te maken voor u als klant komt een keer per maand Dr. Robert van Ronova Aestetics naar de salon voor botox en filler behandelingen. Bij Ronova Aesthetics  staat een natuurlijk resultaat voor alles.

Voordat u wordt behandeld, krijgt u een consult waar we met u een ‘custom-care plan’ opstellen. We kijken of er geen bezwaren zijn tegen deze behandeling.

 

 

Wanneer is Botox geschikt

Stoort u zich bijvoorbeeld aan uw frons/voorhoofdsrimpels of kraaienpootjes? Het injecteren van botox heeft als doel om bepaalde, door spieractiviteit veroorzaakte rimpels te behandelen. Botuline toxine is het middel dat gebruikt wordt om rimpels tegen te gaan. Botuline toxine is geen filler maar een stof die de mimische spieren verslapt, waardoor rimpels minder zichtbaar worden. Deze rimpels worden veroorzaakt door het herhaaldelijk willekeurig of onwillekeurig aanspannen van bepaalde spieren, zogenaamde dynamische rimpels.

Ook wordt botox gebruikt voor de behandeling van zogenaamde tandvleeslach (‘gummy smile’), tandenknarsen, sinaasappelhuid van de kin, diepe wallen onder de ogen en bij migraine. Het doel van de Botox behandeling is het bereiken van een cosmetische verbetering door het aanpassen van bepaalde spieren te remmen.

De behandeling

Tijdens de Botox behandeling wordt het eiwit met een naald in de spier gebracht. De behandeling zelf duurt een paar minuten. Door een goed consult duurt het totale bezoek echter zeker dertig minuten. De behandeling voelt als kleine speldenprikjes. Verdoving is niet noodzakelijk.

Het resultaat

  • Het resultaat van een botox-behandeling is niet meteen zichtbaar, maar vanaf 2 – 7 dagen en bereikt het maximale resultaat na 2 weken.
  • Dit resultaat houdt gemiddeld 3 tot 4 maanden aan.

DO’s and DON’TS

Bij zwelling: Een lichte zwelling of roodheid verdwijnt gewoonlijk binnen een half uur.  Eventueel licht camoufleren is mogelijk.
Bij een blauwe plek: Blauwe plekken verdwijnen meestal binnen 3 dagen. Eventueel deze licht camoufleren.

DON’TS
Eerste 4 uur
• Niet gaan liggen (om spreiding van botox te voorkomen).
• Vermijd overmatig gebruik van alcohol en make-up (preventie blauwe plekken en infectie).

Eerste 48 uur
• Wrijf of masseer het behandelde gebied niet.
• Dep de huid na het wassen voorzichtig droog met een zachte handdoek.
• Vermijd inspannende activiteiten waaronder sport, sauna en UV-licht om botox afbraak te voorkomen.

Eerste 2 weken
• Onderga geen gezichtsbehandeling.

Wanneer kunnen wij u niet behandelen?

• Tijdens zwangerschap of borstvoeding.
• Sommige geneesmiddelen zoals aminoglycoside antibiotica, kunnen het effect van botox versterken. Wij zullen altijd naar uw medicatie gebruik vragen.
•  Contra indicatie voor een botox behandeling zijn bepaalde spierziekten, zoals myasthenia gravis, amyotrofe laterale sclerose of het Eaton-Lambertsyndroom. Een infectie op de plaats waar de injectie moet worden uitgevoerd is een reden om de behandeling uit te stellen tot de infectie over is. Relatieve contra indicaties zijn multipele sclerose of verlamming van de aangezichtsspier.

Prijslijst

Dit zijn de prijzen van onze meest populaire behandelingen. Tijdens een vrijblijvend intake gesprek nemen wij alle mogelijkheden door met bijbehorende prijzen.
1 zone (kraaienpootjes/fronsrimpels/voorhoofdrimpels) € 180,-
2 zones € 300,-
3 zones € 435,-
Gummy smile € 180,-
Wenkbrauwlifting € 45,-
Putjes in de kin € 160,-


 

Wanneer zijn fillers geschikt?

De werkzame stof in fillers genaamd Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die zorgt voor de productie van elastine en collageen in de huid. Het geeft volume en zorgt voor de stimulatie van bindweefselcellen. Als u ouder wordt, neemt in de huid de hoeveelheid hiervan af. Hierdoor verliest de huid aan volume, teint en elasticiteit. Zo kunnen rimpels ontstaan. Met hyaluronzuur fillers krijgt de huid haar volume en natuurlijke elasticiteit terug en vervagen de rimpels. Na de behandeling wordt het gezicht zachter, heeft u een betere huidstructuur en meer volume in het gelaat. Hierdoor verhoogt het vochtgehalte en wordt het natuurlijke volume in de huidstructuur gecreëerd waardoor de lijntjes vervagen, de gezichtsvorm wordt versterkt of bijvoorbeeld vollere lippen het resultaat zijn.

De behandeling

Een filler behandeling duurt meestal rond de 30 minuten inclusief het consult. De arts brengt de filler (een doorzichtige gel) na desinfectie van de huid met een zeer dun naaldje rechtstreeks onder de huid. Er zit verdoving in de gel waardoor je de prikjes bijna niet voelt. Indien nodig kunnen we de huid nog extra verdoven. Na de behandeling kun je meteen je dagelijkse activiteiten hervatten. De behandeling bestaat dus uit een aantal prikjes. De prikjes kunnen op sommige plaatsen wel gevoelig zijn. Het is een zeer lokale behandeling en er is dus geen effect op de rest van het lichaam.

Het resultaat

  • Het resultaat van een filler-behandeling is direct zichtbaar.
  • Dit resultaat houdt gemiddeld 18 tot 24 maanden aan.

DO’s and DON’TS

  • Gebruik 24 uur voor de behandeling geen alcohol of bloedverdunners/aspirine.
  • Gebruik ice pack op behandelde gebied om zwelling te voorkomen.
  • Zo nodig arnica crème of andere ontstekingsremmende geneesmiddelen indien nodig.

Eerste 12 uur: Vermijd extreme gelaatsuitdrukkingen, alcoholconsumptie en make-up.

Eerste 24 uur: Geen inspannende activiteiten en behandelde zone niet masseren. Probeer 1 a 2 dagen met je hoofd iets hoger te slapen en probeer niet op de geïnjecteerde zones te liggen.

Eerste 2 weken: Extreme blootstelling aan zon, UV-licht, vriestemperaturen en sauna.

Na de behandeling kunt u even bijkomen met een drankje en indien nodig met een coolpack om de huid tot rust te laten komen.
Tevens maken wij na de behandeling met iedereen indien gewenst een afspraak voor nacontrole, waarbij met behulp van tevoren genomen foto’s het resultaat van de behandeling wordt geëvalueerd.

Wanneer kunnen wij u niet behandelen?

• Tijdens zwangerschap of borstvoeding.

Prijslijst

Dit zijn de prijzen van onze meest populaire behandelingen. Tijdens een vrijblijvend intake gesprek nemen wij alle mogelijkheden door met bijbehorende prijzen.
Voorhoofds- of fronsrimpers € 400,-
Kraaijenpootjes en fijne lijntjes rondom de ogen € 400,-
Traangootjes € 400,-
Lipcontour en lipvolume beide lippen vanaf € 400,-
Jukbeenderen accentueren vanaf € 400,-
Wangen volume vanaf € 400,-

 

Afspraak maken

U kunt telefonisch of via de mail een afspraak inplannen bij Care for Beauty.
Woensdag 25 juli
Woensdag 22 augustus

Per maand zal de dag en tijd verschillen. Heeft u vragen of wilt u meer informatie en/of vragen voor de arts?
Neem contact op met Care for Beauty of www.renova.nl