BOTOX BEHANDELINGEN

Het is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de huidige cosmetische wereld: Botuline toxine oftewel ‘Botox’. Wanneer correct toegepast kan Botox zorgen voor vermindering van de dynamische rimpels die ontstaan door beweging. Daarnaast werkt het ook preventief en zullen de rimpels minder snel ontstaan en dus ook minder snel diep worden.

INFORMATIE BOTOX

Wanneer is Botox geschikt?

Stoort u zich bijvoorbeeld aan uw frons/voorhoofdsrimpels of kraaienpootjes? Het injecteren van botox heeft als doel om bepaalde, door spieractiviteit veroorzaakte rimpels te behandelen. Botuline toxine is het middel dat gebruikt wordt om rimpels tegen te gaan. Botuline toxine is geen filler maar een stof die de mimische spieren verslapt, waardoor rimpels minder zichtbaar worden. Deze rimpels worden veroorzaakt door het herhaaldelijk willekeurig of onwillekeurig aanspannen van bepaalde spieren, zogenaamde dynamische rimpels.

Ook wordt botox gebruikt voor de behandeling van zogenaamde tandvleeslach (‘gummy smile’), tandenknarsen, sinaasappelhuid van de kin, diepe wallen onder de ogen en bij migraine. Het doel van de Botox behandeling is het bereiken van een cosmetische verbetering door het aanpassen van bepaalde spieren te remmen.

De behandeling

Tijdens de Botox behandeling wordt het eiwit met een naald in de spier gebracht. De behandeling zelf duurt een paar minuten. Door een goed consult duurt het totale bezoek echter zeker dertig minuten. De behandeling voelt als kleine speldenprikjes. Verdoving is niet noodzakelijk.

Het resultaat

  • Het resultaat van een botox-behandeling is niet meteen zichtbaar, maar vanaf 2 – 7 dagen en bereikt het maximale resultaat na 2 weken.
  • Dit resultaat houdt gemiddeld 3 tot 4 maanden aan.

DO’s and DON’TS

Bij zwelling: Een lichte zwelling of roodheid verdwijnt gewoonlijk binnen een half uur.  Eventueel licht camoufleren is mogelijk.
Bij een blauwe plek: Blauwe plekken verdwijnen meestal binnen 3 dagen. Eventueel deze licht camoufleren.

DON’TS
Eerste 4 uur
• Niet gaan liggen (om spreiding van botox te voorkomen).
• Vermijd overmatig gebruik van alcohol en make-up (preventie blauwe plekken en infectie).

Eerste 48 uur
• Wrijf of masseer het behandelde gebied niet.
• Dep de huid na het wassen voorzichtig droog met een zachte handdoek.
• Vermijd inspannende activiteiten waaronder sport, sauna en UV-licht om botox afbraak te voorkomen.

Eerste 2 weken
• Onderga geen gezichtsbehandeling.

Wanneer kunnen wij u niet behandelen?

• Tijdens zwangerschap of borstvoeding.
• Sommige geneesmiddelen zoals aminoglycoside antibiotica, kunnen het effect van botox versterken. Wij zullen altijd naar uw medicatie gebruik vragen.
•  Contra indicatie voor een botox behandeling zijn bepaalde spierziekten, zoals myasthenia gravis, amyotrofe laterale sclerose of het Eaton-Lambertsyndroom. Een infectie op de plaats waar de injectie moet worden uitgevoerd is een reden om de behandeling uit te stellen tot de infectie over is. Relatieve contra indicaties zijn multipele sclerose of verlamming van de aangezichtsspier.

Prijslijst

Dit zijn de prijzen van onze meest populaire behandelingen. Tijdens een vrijblijvend intake gesprek nemen wij alle mogelijkheden door met bijbehorende prijzen.
1 zone (kraaienpootjes/fronsrimpels/voorhoofdrimpels) € 180,-
2 zones € 300,-
3 zones € 435,-
Gummy smile € 180,-
Wenkbrauwlifting € 45,-
Putjes in de kin € 160,-